Slow living inspiratie van Roeloffs

Slow Living inspiratie en implementatie

We weten allemaal dat we leven in een wereld waar alles steeds sneller en efficiënter moet. Dat is ook de reden dat het slow living-concept steeds meer in opkomst is. We willen niet meer alsmaar doorgaan, we willen geen burn-out klachten meer ervaren, we willen meer genieten en meer 'leven'. Het slow living concept waardoor Roeloffs geïnspireerd raakte, is het vertragen, bewuster leven en meer genieten van de kleine momenten. Door deze dingen te implementeren in je levensstijl en dagelijkse routine heeft dit een positieve invloed op je mentale welzijn. In deze blog ga ik je uitleggen waar de inspiratie achter slow living vandaan komt en hoe je deze filosofie kunt implementeren in je eigen leven, met de focus op onze handgemaakte producten zoals woondecoratie, geurkaarsen, roomsprays en geurstokjes > Interieur parfums en aromatherapie.

Wat is slow living?

Slow living is eigenlijk een volledige levensstijl die de nadruk legt op het bewust en aandachtig leven. Letterlijk vertaald betekent het langzaam leven, maar langzaam leven doen we al heel lang niet meer. We hebben haast, veel haast en meestal te weinig uren in een dag. Slow living kun je toepassen op alle aspecten van je leven, van je vrije tijd, tot je werk en hoe je je huis inricht. Maar het volledig omgooien van je levensstijl is niet makkelijk. 

Inspiratie achter slow living

Voel jij ook de behoefte om te ontsnappen aan de drukte en hectiek van je dagelijks leven? Vaak streven we constant naar meer en sneller. Slow living moedigt je juist aan om te vertragen en te waarderen wat je hebt. Slow living is een reactie op de druk die we voelen dat we altijd maar productief moeten zijn en biedt daarmee een manier om harmonie en balans te vinden. Zeg ik nu dat je maar minder werk moet verzetten? Nee, absoluut niet. Vind een balans tussen moeten en doen, zonder jezelf daarmee voorbij te lopen.

Slow living door de ogen van Roeloffs

Doordat ik als geen ander weet hoe het is om, maar door te rennen en jezelf compleet te vergeten in je leven, ben ik gaan nadenken over hoe ik mijn leven dan wel wilde inrichten. Ik wilde meer rust, meer harmonie, meer mindfulness en meer genieten van mijn gezin. Daarom dat ik het belang van vertragen en bewust leven benadruk. Voor je het weet is het moment voorbij. Geniet van de eenvoudige dingen die er voor jou echt toe doen. Ik heb gevonden hoe je slow living toepast in je leven, zonder je complete levensstijl daarvoor te moeten transformeren. Dit wil ik jou ook geven. Zodat jij in je volle kracht kunt gaan staan en je huis een echt thuis is, een plek waar je volledig kunt opladen, genieten en next level kunt gaan leven.

Slow living in je interieur

Integreer slow living in je leven door je interieur op deze filosofie aan te passen. Een slow living interieur is rustgevend, gevuld met betekenisvolle objecten en minimalistisch. In onze [Leer van Roeloffs] blogs leer je meer over slow living in je interieur en hoe je dit toepast. 

Handgemaakte interieur parfums

Geurkaars Lavendel - Kamille-9oz streep-Roeloffs Candles & Home Decor

Geur is belangrijker voor je welzijn dan dat je in de gaten hebt. Geur is namelijk van grote invloed op de sfeer in je huis. Handgemaakte geurkaarsen, roomsprays en geurstokjes zijn daarom ook de perfecte toevoeging aan je slow living interieur. 

Geurkaarsen zijn de perfecte decoratieve items. Naast dat ze een sfeervol kaarslicht verspreiden geven ze ook een heerlijke geur af die inspeelt op je mentale welzijn. Onze kaarsen zijn gemaakt van koolzaadwas en hoogwaardige geuroliën. De zachte en natuurlijke kleuren van de handgemaakte kaarsenpotten helpen je om een ontspannen en harmonieuze omgeving te creëren en zijn een aanvulling als woonaccessoires. 

Interieur parfum, net als geurkaarsen zijn er andere interieurparfums die je huis vullen met heerlijke geuren. Denk aan geurstokjes en roomsprays. Onze luxe geurstokjes zijn ideaal voor een constante geurverspreiding in de wat kleinere ruimtes van je woning. Zet ze bijvoorbeeld op de wc of badkamer, zo hoef je er niet naar om te kijken en geniet je toch een aantal maanden van een heerlijke geur. Onze sterke roomsprays zijn ontworpen om direct een snelle en sterke verfrissing door je huis te verspreiden. Je doseert deze makkelijk zelf door het aantal sprays dat je rondspuit in je woning, of spray eens op de gordijnen voor een nog langer geurende omgeving. 

Alle geuren van Roeloffs zijn ontworpen om in te werken op je mentale gesteldheid. 

Slow living woondecoratie

Woondecoratie wolk tray

Wist je dat woondecoratie een groot verschil kan maken in hoe jij je voelt in je eigen huis? Heb je een woning met veel spullen overal? Dan kan dit jou een onrustig gevoel geven en in uiterste gevallen zelfs een verward hoofd. Moet je dan alles wegdoen of wegstoppen? Nee, natuurlijk niet. Maar wanneer de basis van je woning rustig is, ben jij dat zelf ook. Kies voor handgemaakte woondecoratie die bijdragen aan een rustig interieur en je zult het verschil merken. 

Implementatie van slow living in je dagelijks leven

Moet je nu je hele huis opnieuw inrichten en je totale levensstijl omgooien? Nee, slow living kun je ook in kleinere stukjes toevoegen aan je leven, zonder dat je rigoureus alles gaat veranderen. 

 • Maak gebruik van aromatherapie met geurkaarsen
  Roeloffs biedt verschillende geuren aan die elk hun eigen werking hebben op je mentale en emotionele welzijn. 
 • Minimalistische handgemaakte woondecoratie
  Elk stuk woondecoratie is met zorg en liefde handgemaakt waardoor je een unieke toevoeging aan je interieur krijgt.
 • Natuurlijke materialen
  Roeloffs maakt gebruik van materialen zoals koolzaadwas en Jesmonite. Dit is een bewuste keuze die beter is voor ons allemaal. 
 • Mindful consumptie
  Door te kiezen voor handgemaakte producten van Roeloffs, weet je dat de handgemaakte kaarsenpotten herbruikbaar zijn, de geurkaarsen langer branden en dat je dus producten koopt die een positieve impact hebben op jou en het milieu.
 • Ruimte voor rust en reflectie
  Creëer ruimtes in je huis waar je tot rust kunt komen en kunt ontspannen. Gebruik de geurkaarsen en woondecoraties om deze ruimtes te versterken en een uitnodigende sfeer te creëren.

Verrijk jouw leven vandaag nog met de slow living producten van Roeloffs

Tegenwicht bieden aan de drukte van het moderne leven, daar staat Roeloffs voor. Samen gaan we bewust vertragen en genieten van de kleine dingen. Zodat ook jij meer rust en harmonie in je leven kunt brengen. Pas je interieur aan met handgemaakte producten zoals geurkaarsen, geurstokjes, roomsprays en woondecoratie. Dit is een eerste stap in de richting van een slow living levensstijl. Ga een diepere verbinding aan met jezelf en je omgeving. Begin vandaag nog en ontdek de voordelen van een langzamer en bewuster leven.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.