FAQ

Algemene vragen

Hoe weet ik welke geur bij mij past?

Mocht je twijfelen over een geur of juist naar iets op zoek zijn. Neem vooral contact op, dan kunnen we je verder helpen. Daarnaast hebben we geprobeerd de geuren zo goed mogelijk te beschrijven en bieden we proefpakketjes aan met waxinelichtjes.

Zijn de handgemaakte woondecoraties duurzaam?

Ja, onze handgemaakte woondecoratie wordt met liefde en zorg gemaakt, met respect voor zowel het milieu als de ambachtelijke tradities. We gebruiken enkel materialen van hoge kwaliteit, zodat je jarenlang kunt genieten van jouw aankoop. 

Wordt de wetgeving strikt nageleefd?

Als producent van huisparfum producten zijn we verplicht om onder andere de CLP-verordening strikt na te leven. Wij houden dan ook nauwkeurig alle updates in de gaten en voeren eventuele wijzigingen gelijk door. Daarnaast volgen we ook strikt de algehele productveiligheid en imitatieproducten op. Mocht je hier vragen over hebben, staan we je graag te woord.

 

Hoe wordt mijn order verpakt?

We doen ons uiterste best onze producten zo goed mogelijk te verpakken, zodat deze niet beschadigen tijdens transport. Om de impact op het milieu te beperken gebruiken we hierbij altijd gerecycled papier. 

Kan ik een product als cadeau laten verzenden?

Ja dat kan. Vul bij het bezorgadres de gegevens van de ontvanger in. Bij factuur adres vul je je eigen adresgegevens in. 

Wat is de levertijd?

Als je voor 15:00 uur besteld wordt je pakketje dezelfde dag nog op de post gedaan. PostNL bezorgd over het algemeen binnen 2 werkdagen.

Gepersonaliseerde items uitgezonderd. Deze worden op bestelling gemaakt.

Wat als mijn order niet klopt of er is iets kapot gegaan?

Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Neem contact met ons op via info@roeloffscandles.nl. Stuur je ordernummer mee, dan kunnen we je snel helpen. Wanneer een product kapot is gegaan, ontvangen we hiervan graag een foto.

Geurkaarsen

Wat zijn de voordelen van geurkaarsen

Geurkaarsen zijn meer dan alleen een gezellige sfeer en geur. Geurkaarsen zijn een krachtig hulpmiddel om je emoties te beïnvloeden en je welzijn te verbeteren. De juiste geur geeft je stemming een boost, verlaagt je stressniveau en kan zelf je creativiteit verbeteren.

Waarom ziet de bovenkant van mijn kaars er onregelmatig uit naar het branden?

Omdat onze kaarsen worden gemaakt van een plantaardige was (koolzaadwas) is het normaal dat ze zo stollen. Dit is alleen maar een teken dat je 100% plantaardige was in je kaars hebt zitten.

Wat gebeurd er als ik de lont niet knip voor het branden?

Wanneer je de lont te lang laat, wordt de vlam te groot. Hierdoor smelt er teveel was en wordt de kaars te heet. Ook kan je kaars gaan walmen waardoor er meer roet uitstoot plaats vindt. Daarnaast gaat je kaars ook nog eens minder lang mee. Houd je daarom aan onze brandinstructies, dan haal je het maximale uit je kaars.

Zijn geurkaarsen geschikt om te branden met huisdieren?

Ja.
Onze geurkaarsen worden gemaakt met geuroliën van hoge kwaliteit. Wij hebben bewust niet gekozen voor essentiële geuroliën omdat huisdieren hierop kunnen reageren.

Kunnen geurkaarsen in de badkamer?

Jazeker kan dat. Kies bijvoorbeeld voor een rustgevende geur zoals de Serenity of waan je op vakantie met de Coconut Island.

Hoe lang branden de geurkaarsen?

  • Geur waxinelichtjes ~ 6 uur
  • Luxe geurkaarsen in glas ~ 38 uur
  • Inner Peace duurzame geurkaars in composiet ~ 75 uur

Hoe zorg ik voor een optimale brandprestatie?

We hebben een speciale nazorg pagina per product. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent instructies en informatie.
[Lees de nazorg]
[Lees hoelang een geurkaars mag branden]
[Lees de brandinstructie]

De ultieme gids over geurkaarsen

Wil je nou graag nog meer weten over geurkaarsen? Wij hebben de ultieme gids samengesteld! [lees de ultieme gids]

Hoe lang kan ik geurkaarsen bewaren?

Heel lang. Mits en hoe.... Dus, hier hebben we een uitgebreide blog over geschreven. [lees hoelang je geurkaarsen kunt bewaren]

Roomspray

Voor welke ruimtes is roomspray geschikt?

Roomspray kun je gebruiken in elke ruimte. Denk aan:

  • woonkamer
  • keuken
  • slaapkamer
  • badkamer
  • wc

Dit zijn uiteraard maar een aantal voorbeelden.

Hoe lang blijft de geur van roomspray hangen?

Dit is afhankelijk van de ruimte en de ventilatie. Over het algemeen blijft onze roomspray meerdere uren tot een halve dag hangen.

Kan ik de roomspray ook op textiel spuiten?

Ja onze roomspray is ook geschikt als linnenspray. We raden wel aan om eerst op een onopvallend stukje stof te testen.

Kan ik de roomspray ook als parfum gebruiken?

Onze roomspray heeft geen cosmetica certificering. Ondanks dat er wel o.a. cosmetische alcohol in onze roomspray zit, raden wij dit dus niet aan.

Kan ik roomspray gebruiken tegen huisdierenluchtjes?

Ja dat kan. Bedenk wel dat huisdieren een veel sterker geurensysteem hebben dan wij. Teveel kan al snel overweldigend zijn voor een huisdier.