Welke geuren bevorderen een goede nachtrust?

Wist je dat een goede nachtrust superbelangrijk is voor je fysieke en mentale welzijn? Veel mensen hebben moeite met slapen door stress, een druk leven of andere externe factoren. Gelukkig kunnen geuren je helpen! Wist je dat geuren een belangrijke rol spelen in het creëren van een rustgevende sfeer die jou helpt om beter te ontspannen, waardoor je dus ook sneller en beter kan gaan slapen. In deze blog ga ik je vertellen welke geuren een goede nachtrust bevorderen en hoe je deze kunt integreren in je dagelijkse routine. Met behulp van de interieurgeuren zoals geurkaarsen, room/ linnensprays en geurstokjes van Roeloffs.  

Lavendel; de meest bekende van de rustgevende geuren 

Iedereen kent de geur van lavendel wel en de toepassing als het gaat om ontspannen en slapen. Lavendel wordt al eeuwenlang gebruikt voor deze eigenschappen. De geur van lavendel helpt je om je lichaam te ontspannen. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat lavendel je hartslag kan vertragen en daarom is lavendel de perfecte geur om een rustgevende slaapomgeving te creëren. 

Kamille; een zachte slaapverwekker 

Kamille is vooral bekend als kruidenthee, maar wist je dat de geur van kamille ook een ontspannende en verzachtende werking heeft? Kamille kalmeert je zenuwen, biedt een troostende werking en kan de kwaliteit van je slaap verbeteren. 

Sandelhout; aardend en rustgevend 

Sandelhout heeft een diepe en aardse geur en staat bekend om zijn vermogen balans te creëren. Deze geur wordt veel gebruikt tijdens meditaties en aromatherapie vanwege de kalmerende eigenschappen voor je geest. Heb je moeite om je gedachten tot rust te brengen? Dan kan sandelhout een goede keuze zijn, het helpt je om mentaal tot rust te komen.  

Patchouli; Verminder stress en angst 

Patchouli is een aardse kruidige geur en staat erom bekend dat deze angst en stress kan verminderen. Ook Patchouli helpt je om mentaal te ontspannen en het bevordert een diepe slaap. Patchouli helpt je om in het hier en nu te blijven.  

Vanille; warmte en comfort 

Vanille brengt warmte en comfort, hierdoor draagt het bij aan een gevoel van veiligheid en ontspanning. De subtiele zoete geur van vanille helpt je om te rustig te worden zowel je lichaam als je geest. Vanille kan heel nuttig zijn voor wanneer je angstig bent of moeite hebt met ontspannen voor het slapengaan.  

Geurproducten met Lavendel & Kamille 

In ons assortiment vind je handgemaakte geurkaarsen, roomsprays en geurstokjes in de geur Lavendel – Kamille. Waarbij niet alleen de geur, maar ook het stijlvolle design van de geurkaars welke perfect past bij de slow living filosofie waarin we bewust kiezen voor rust en eenvoud. De roomspray Lavendel – kamille kan de perfecte manier zijn om je slaapkamer in een ontspannende sfeer te hullen zodat jij heerlijk ontspannen in slaap kan vallen. Dit is echt de beste roomspray voor wanneer je hulp nodig hebt om in de ontspannen staat te komen voordat je in slaap valt. 

Geurkaars Lavendel-kamille voor een goede slaap

[Ga naar de geurkaars Lavendel - Kamille]

[Ga naar de roomspray Lavendel - Kamille]

Geuren voor je slaaproutine 

Nu ik je het een en ander verteld heb over welke geuren kunnen helpen bij het bevorderen van slaap, gaan we kijken hoe je ze in je avondroutine kunt toepassen. 

  • Geurkaarsen: ongeveer 3 tot 4 uur voordat je naar bed gaat, steek je een geurkaars aan. Dit doe je het beste gewoon in de buurt van de bank, of misschien zelfs wel op de badkamer als je voor het slapengaan een lekker warm bad neemt.  
  • Let op: ondanks dat onze geurkaarsen door en door getest zijn, laat je deze nooit zonder toezicht branden. Het is en blijft open vuur. 
  • Roomspray: Gebruik een roomspray in je slaapkamer, dit kan gewoon in de lucht of op stof, zoals gordijnen, beddengoed, etc. Je kan onze roomsprays ook als kussenspray (pillow mist) gebruiken! Een paar keer sprayen zorgt ervoor dat je bij het naar bed gaan bent omringt door een rustgevende geur die je helpt om sneller in slaap te vallen. 
  • Geurstokjes: Onze geurstokjes zijn ook prima te gebruiken op de wat kleinere slaapkamer. Geurstokjes geven een constante geur af, waardoor je de hele nacht bent omringt met kalmerende geuren. 

 

Welke geuren in de webshop zijn dan geschikt om in te zetten voor een betere slaap? 

Er zijn 2 geuren die hier echt perfect voor zijn!

  • Lavendel – Kamille: Deze geur heeft naast lavendel en kamille ook nog de geur van vanille in zich. De combinatie van deze drie is erg krachtig voor ontspanning. Lavendel werkt kalmerend en verlaagt stress, kamille zorgt vooral voor rust in je lichaam en geest en vanille voegt een zoete warmte toe die ervoor zorgt dat je je comfortabel en veilig voelt. Hierdoor kom je sneller tot rust en val je makkelijker in slaap. Deze geuren vullen elkaar aan en creëren een perfect evenwicht tussen diepe ontspanning en comfort.
  • Inner Peace: Balans door de combinatie van geuren. Inner Peace werkt bewezen goed voor innerlijke rust. Vanille brengt warmte en troost terwijl patchouli stress vermindert en spanning in je geest verlicht. Sandelhout zorgt ervoor dat je beter kunt aarden en helpt je om je gedachten te kalmeren. Deze geuren versterken elkaar waardoor er een harmonieuze omgeving ontstaat waarin jij goed kunt slapen. 

Geurkaars Inner Peace. Verbeter je slaap met de kracht van geur

[Ga naar de Inner Peace collectie]

Slow living en slaap 

Bij Roeloffs gaat het niet alleen om het verspreiden van heerlijke geuren, maar ook omarmen we de slow living filosofie. Bij slow living draait het erom dat je bewuster leeft, met oog voor de dingen die er echt toe doen. Het creëren van een rustige slaapomgeving met zorgvuldig geselecteerde geuren is een belangrijk onderdeel van de slow living filosofie. Roeloffs begrijpt de kracht van geur en perfecte combinatie met slow living. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen een prachtig exemplaar hebt als toevoeging aan je interieur, maar ook een diepe zintuiglijke werking. 

Onze handgemaakte geurproducten helpen niet alleen voor een betere nachtrust, maar dragen ook bij aan een duurzamere en bewustere manier van leven. Neem een kijkje in de collecties geurproducten en ontdek hoe je jouw slaap kunt verbeteren met de kracht van geur. Maak jouw slaapervaring compleet!

Terug naar blog

1 reactie

Heel informatief! Ik heb beide geuren. De lavendel kamille staat in de slaapkamer en zorgt ervoor dat ik wat beter slaap.

Jolien Bijvank

Reactie plaatsen