Zijn Geurkaarsen Ongezond/ Schadelijk?

Duidelijkheid over de veiligheid van onze producten

We begrijpen dat er vragen en zorgen kunnen zijn over de mogelijke gezondheidsrisico's van geurkaarsen. We willen je graag duidelijkheid bieden en je geruststellen over de veiligheid van onze producten.

Het gebruik van kwalitatieve geuroliën

We maken alleen gebruik van hoogwaardige geuroliën die zorgvuldig zijn geselecteerd en samengesteld door experts in Frankrijk en Groot-Brittannië. Onze geuroliën zijn vrij van stoffen zoals parabenen en volledig dierproefvrij en vegan. Hierdoor kun je met een gerust hart genieten van onze heerlijke geuren. Ook hebben al onze geurproducten een CLP-label waarop de ingrediënten en waarschuwingen staan. Onze producten zijn geregistreerd volgens de CLP-wetgeving. 

Etherische oliën en huisdieren

Het is belangrijk om te weten dat sommige etherische oliën schadelijk kunnen zijn voor huisdieren. Daarom dat wij deze niet gebruiken in onze producten, zodat zowel jij als je huisdier kunt genieten van onze betoverende geuren.

Voordelen van Koolzaadwas

Onze geurkaarsen zijn gemaakt van koolzaadwas, een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Koolzaadwas heeft meerdere voordelen:

  • Duurzaam en milieuvriendelijk: hernieuwbare bron die minder milieubelastend is. De plant groeit in Europa en wordt niet in verband gebracht met ontbossing.
  • Langzame verbranding: Koolzaadwas brandt langzamer dan paraffine, wat betekend dat je langer kunt genieten van je geurkaars.
  • Minder rook en roet: Door de katoenen lonten produceert je geurkaars minder rook en roet, waardoor de luchtkwaliteit in jouw ruimte ook beter blijft.
  • Biologisch afbreekbaar: Koolzaadwas is biologisch afbreekbaar. 

Veiligheid voorop

We nemen de veiligheid van onze klanten zeer serieus. Al onze kaarsen worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogte veiligheidsnormen. Dit betekend dat je met vertrouwen kunt genieten van de harmonie die onze kaarsen creëren.

Bij Roeloffs Candles & Home Decor kun je er dus zeker van zijn dat onze geurkaarsen niet alleen heerlijk ruiken, maar ook veilig zijn. Onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid betekend dat jij het beste product in handen hebt om te genieten. 

Wil je meer weten over hoe je de beste geurkaars kiest? Lees dan onze pagina [Hoe kies je de beste geurkaars]

Verken onze collectie en ontdek de perfecte geurkaars voor jouw huis [Shop hier]